2011. április 22., péntek

Pubcrawl

Tegnap úgy döntöttünk, hogy nem megyünk el  délelőtti könyvtár-körbevezetésre, igy délelőtt bevásároltunk, majd fél 4re bementünk az egyetemre és meghallgattunk egy előadást a német oktatásról. Ezt két AEGEE-s (diákszervezet) lány tartotta és szerencsére mindketten nagyon érthetően beszéltek.
Utána fél 5től szintén az AEGEE szervezett egy városnézést. Nagyon jó idő volt és megmutatták a városnak olyan részeit is, amit még nem láttam. Egyre jobban tetszik Passau! :)) Mivel az esti pubcrawl előtt még haza szerettünk volna menni, illetve megvenni a hétvégére az 5literes söröshordónkat, ezért fél 6kor eljöttünk.
Fél 9kor volt újra találkozó, mivel sokan voltunk, ezért 3csoportra osztottak minket és igy indultunk felfedezni a helyi kocsmákat. Érkezett még egy magyar lány, Ildi, ő is a mi csoportunkkal jött. Nem voltunk sokan, mi hárman magyarok (Orsi és Andi külön csoporttal mentek) , 1 koreai, 1 japán, 1 olasz és 2 cseh lány, illetve kb 5-6 német diák, akik szervezték a túrát. Először egy kávézóba mentünk, aminek a hátsó udvarára ültünk ki és a többség a helyi sört (Innstadt) itta. 
Utána egy cocktail bárba mentünk, itt elkészültek  az első csoportképek is. :) Ezután még egy helyre mentünk volna, és kb éjfélkor találkozott volna a 3csoport, de mivel nekünk fél 12kor ment az utolsó buszunk, ezért 11után sajnos el kellett indulnunk. Gondoltunk rá, hogy maradunk, de mivel a többiek másik kollégiumban laknak, igy kettőnknek a taxi drága lett volna, gyalog pedig több mint 1 óra az út.
Nagyon jól éreztem magam, nekem a tegnap este volt idáig a legjobb, igy, hogy kevesen voltunk, sokkal könnyebb és jobb volt beszélgetni. 


Április 29-től május 8-ig rendezik meg Passauban a Maidult nevű rendezvényt, amit itt a helyi Oktoberfest-nek is neveznek.  Ezt már nagyon várom, május 5.én nagy tűzijáték is lesz, illetve akkor lesz a félév első nagy Erasmusos bulija, úgyhogy azt hiszem elég jó névnapi ünneplés lesz ez majd:)
Pár napja Orsiékkal jelentkeztünk, hogy szeretnénk biciklit bérelni és tegnap megjött a válasz, hogy hétfőn átvehetjük őket. Tehát jövő héttől beindul a bicajozás ez egyetemre...:D
Mivel most 4napos hosszúhétvége van, igy semmilyen szervezett program nincs, úgyhogy  lustálkodás, városnézés, illetve holnap húsvétozás :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése