2011. április 17., vasárnap

A városról

Nem hittem volna, hogy ma fogok tudni irni, de a koliból most sikerül netezni.
Mivel ma már nem voltunk sehol, csak délben elindultak haza a szüleim, irok a városról egy kicsit. Vasárnap amúgy se lehet itt sehova menni, ugyanis minden üzlet zárva van, a németek tényleg komolyan veszik, hogy a vasárnap pihenőnap. Az üzletek amúgy sincsenek olyan sokáig nyitva, mint Magyarországon, a kisebb boltok többsége már 6kor bezár, de a nagyobb közértek, ruhaboltok is csak 8ig vannak nyitva. 
A parkolásért hétköznapokon este 6ig, szombaton pedig délután 1ig kell fizetni, általában 1óra 1euróba kerül. Nagyon kevés viszont a parkolóhely, szinte mindenhol parkolóházak, mélygarázsok vannak.
Ami még furcsa, hogy nincsenek felfestett zebrák. A lámpáknál az úttesten csak két oldalt van egy-egy fehér csik felfestve. Bár ez főleg az autósoknak lehet zavaró. 
Ami még jó, hogy a városban sok helyen van nyilvános wc, ezek mind ingyenesek és persze nagyon tiszták.
Már az első nap találtunk a városban egy "magyar boltot", ahol mindenféle magyar terméket lehet venni: kenőmájas, gulyás, lecsó, csemegeuborka, traubi, szörpök, stb.

Még csak egy helyen, de láttam a városban egy automatát, ahol lehet bélyeget venni, illetve le tudod mérni a leveledet és a mellette lévő postaládába rögtön be is tudod dobni. Én próbaképpen vettem is 2bélyeget, hogy nagymamámnak küldhessek majd képeslapot :)

Most átjött Orsi és Józsi, mindenki megörült, hogy tud az otthoniakkal beszélni :)  Közben pedig kopogtak, bejött köszönni az egyik lakó, egy német lány. Szegénnyel nem beszéltünk túl sokat, mindenki akkor kezdett pont beszélni a barátjával/barátnőjével, úgyhogy délután még átmegyek hozzá beszélgetni, illetve elhivom az esti sörözésre :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése