2011. május 2., hétfő

Sachsen

Rengettel élménnyel, kb 400 fényképpel, fáradtan, 1 körül értünk ma vissza Passauba. 
Ahhoz, hogy mindent elmeséljek, nincs elég hely és idő, elég annyi, hogy nagyon-nagyon örülök, hogy elmentem erre a kirándulásra: voltunk Drezdában, filharmonikus koncerten, ahova magamtól nem valószinű, hogy eljutottam volna, minden este közös sörözések és játékok voltak, tényleg hatalmas élmény volt ez az 5nap! :))
Hotel

Igazából 2 dolgot emelnék ki a kirándulásból, ami nekem nagyon megmaradt:
- már az első este összeültünk az egyik szobában: cseh, finn, francia, orosz, olasz, magyar - különböző nemzetek és söröztünk, játszottunk, nevettünk. Más  országokból jöttünk, alig pár hete, napja ismerjük egymást és mégis mennyire jól tudjuk érezni magunkat együtt... :)
- a másik pedig, hogy mennyire lelkesednek a külföldiek a magyar nyelvért: egyik nap 2 japán lány kérte, hogy tanitgassam őket magyarul. Sikerült megtanulniuk a "szia, hogy vagy, köszi jól" kifejezéseket és ezeket játszották folyton el. Egy francia fiú próbálkozott még lelkesen a nyelvünkkel, folyton ismételgette, amit mondtunk és az 5nap alatt sikerült egy pár szót megtanulnia :) Illetve amit a legtöbben ismernek, az az "egészségedre", az sokszor kiderült a koccintásoknál.
Holnap már lesz 2órám: munkajog és médiapedagógia, kicsit tartok tőlük...:) Szerdán este Maidult-ra megyünk, mivel tüzijáték lesz, csütörtökön pedig a félév első nagy erasmusos bulija! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése