2011. május 21., szombat

München

Tegnap negyed 10kor indultunk vonattal Passauból és fél 12 meg is érkeztünk Münchenbe. Bayern ticketet vettünk, amivel 1napig maximum 5fő korlátlanul utazhat Bajorország területén. Ez a jegy 30 euróba kerül és még a tömegközlekedési eszközökre is érvényes.
Először az Olympiaparkba mentünk, ahol megnéztük az Olympiastadiont és felmentünk a Toronyba is. 290méter magasra lehet feljutni és fentről teljesen rá lehet látni az egész városra.


A toronyban található még egy kisebb rockmúzeum is, ezt is megnéztük, utána pedig  elindultunk az Allianz Arénához, amire a leginkább kiváncsi voltam :)
A stadion 66000 férőhelyes és itt játszották a 2006-os VB nyitómeccsét is. Jelenleg a 2 müncheni csapat: az 1860 München és a Bayern játssza itt a hazai meccseit.


Ezután metróval bementünk a belvárosba, ahol sétálgattunk és nézelődtünk még pár órát, de sajnos egyre jobban beborult és fél 7körül elkezdett szakadni az eső. Igy a fél 8as vonattal jöttünk vissza Passauba, de valamilyen technikai probléma miatt csak 20perces késéssel tudott indulni a vonat, igy 10re értünk végül haza. Nekem nagyon tetszett München, de sajnos egy nap nem elég felfedezni egy ekkora várost. :)

2 megjegyzés:

  1. Németország gyönyörű, Münchenben laknak a keresztszüleim.:) Irigyellek.:)

    VálaszTörlés
  2. Hát Münchenben is szivesen laknék, nagyon tetszett! Bár tényleg egész Németország gyönyörű:)

    VálaszTörlés