2011. április 18., hétfő

Orientációs hét

Ma megkezdődött az orientációs hét, ami 2hétig tart és különböző programokat szerveznek a külföldi diákoknak. 10től lehetett jelentkezni az április 28-tól kezdődő 5napos kirándulásra 80euró befizetésével. Mig sorban álltunk megismerkedtünk 2olasz és 1angol lánnyal, majd -miután hallotta, hogy magyarul beszélünk- odajött hozzánk egy magyar lány is, aki szintén ebben a kollégiumban lakik. 
Mivel a beiratkozás csak 2kor kezdődött, rengeteg időnk volt, igy elsétáltunk a buszpályaudvarra, ahol megvettem a hetijegyemet, aztán kiültünk ebédelni, mivel ma már egész nap sütött a nap, nagyon jó idő volt. 
A bevásárlóközpontban aztán találkoztunk 2japán, 1 brazil és 1koreai lánnyal, akik szintén ott voltak a reggeli kirándulás-jelentkezésen. Hát a japán lányok....irtó aranyosak voltak, akármit mondtunk neki, bólogattak és mosolyogtak :) 
2kor visszamentünk a beiratkozásra, ahol mivel még várni kellett, leültünk hármasban egy asztalhoz beszélgetni. Az asztalnál egy lány ült, aki természetesen magyar volt...vonzzuk őket:))
Utána kitöltöttünk egy adatlapot, majd az európai egészségbiztositási kártyánk bemutatásával kiváltottuk, hogy ne kelljen havi 68eurót fizetnünk a betegbiztositásért. Utána lehetett jelentkezni a heti programokra, igy mi jelentkeztünk egyetem-, könyvtár-körbevezetésre, a helyi neptun bemutatását könnyitő előadásra, csütörtöki kocsmatúrára és köszöntőreggelire a helyi diákszervezettel. 
Miután ezekkel végeztünk, még elmentünk az aldi-ba bevásárolni aztán visszajöttünk a koliba. Mivel a beiratkozással megkaptuk a felhasználónevünket és a jelszavunkat, mostmár mindenki tud a szobájából netezni :)
Az előbb találkoztam a tegnap megismert német lánnyal, aki elmondta, hogy rajtam kivül még 2új lány lesz a folyósom, illetve hogy a "szobatársam" Thaiföldről érkezik majd. Ha jól értettem, akkor azt mondta, hogy a folyosón lakik egy magyar lány, aki majd április végén jön, ő ugyanis a 2.félévét tölti majd itt. Mondta, hogy vannak közös főzések, filmezések és hogy segit bármiben, ha kell. Kérdezte, hogy beszéljen-e lassabban, értem-e amit mond, szerencsére ezzel nem is volt probléma, bár a válaszaim még eléggé tőmondatok voltak :)
Este majd átjönnek Orsiék meginni a tegnapról megmaradt sört, de nem leszünk fent sokáig, Orsinak ugyanis tanulnia kell, illetve holnap reggel 8kor indulunk a polgármesteri hivatalba bejelentkezni, aztán 10től köszöntő az egyetemen, aztán kirándulás megbeszélés és egyetem körbevezetés 2ig.
A kirándulás ugyanis 3kreditet ér majd, egy (elvileg) 3 oldalas beszámolót kell majd irni egy előre megadott témából (amit holnap beszélünk meg). 
Holnap este lesz még kocsmatúra, de úgy döntöttünk, hogy  ezt kihagyjuk.  Ma a kirándulás és a 42eurós Studentenwerksbeitrag befizetésével eléggé sokat költöttünk, illetve csütörtökön úgyis lesz újabb kocsmatúra és utána buli, úgyhogy inkább csak arra megyünk. Meg hát lesz még bulink bőven... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése